Petračić zbunjen: Tko je gradonačelnik, gdje je, da li je ovo državni udar ili su vlast preuzele maškare?

389

Nezavisni Davor Petračić ponovo se oglasio priopćenjem – ovaj put ga potpisuje kao gradski vijećnik, a ne kandidat za gradonačelnika – u kojem se pita tko jest i gdje je nestao gradonačelnik Karlovca, je li u gradu izveden državni udar ili su vlast preuzele maškare.

U obraćanju naslovljenom “Fašnik u Gradskom vijeću” – je li ovo i proročki, vidjet ćemo u utorak na sjednici – Petračić piše:

“Za mene je grad Karlovac moja mala država koju jako volim, cijenim, poštujem i želim joj da u svakom pogledu bude uspješna, otvorena, bogata i napredna.
I kad se u njoj ne zna tko je gradonačelnik, to je ravno nekoj vrsti ustavne krize.
A tko je gradonačelnik ne zna se već zadnjih sigurno pola godine.
U stvari, nisam siguran da li je promjenjeno društveno uređenje iz parlamentarne demokracije u nasljednu monarhiju, da li je izvršen državni udar ili su naprosto vlast u gradu preuzele maškare.
Kada netko preuzme vlast u gradu Karlovcu (našoj državici) točno bi se trebalo znati da je vlast preuzeta na legalan način putem izbora, tko je gradonačelnik i koje ovlasti on ima.
U zadnje vrijeme svjedoci smo da na svim događajima na kojima treba biti gradonačelnik i na kojima je do sada gradonačelnik uvijek, ljubomorno i neizostavno prisustvovao, uredno se odjednom (zadnjih šest mjeseci gotovo isključivo) pojavljuje predsjednik Gradskog vijeća.
I ne samo to da se pojavljuje na svim javnim događajima, već i obavlja isključivo gradonačelničke funkcije kao dodjeljivanje Medalje gradonačelnika Grada Karlovca Antonu Kikašu.
Gdje je nestao naš gradonačelnik !?
Kao građanin naše male državice koja se zove Grad Karlovac zabrinut sam jer ne znam što se to dešava.
Da li je izvršen državni udar ?
To ne bi smjelo biti, jer gradonačelnika još uvijek ponekad vidimo po gradu kako slobodno i bezbrižno šeće, a znamo da nakon državnih udara gradonačelniku nikako ne bi bilo dopušteno da se šeta po gradu jer bi time mogao biti opasna oporba onome tko je preuzeo vlast.
Da li je promjenjeno državno uređenje?
To bi možda već moglo biti jer znamo da se dinastija uvijek priprema da mlađi nasljednik postepeno preuzima sve funkcije monarha dok on lagano odlazi u penziju (čitaj županiju) i pojavljuje se pred razdraganom masom građana pa oni niti ne primjete da se promjenio vladar i time se smanje traume zbog promjene slavljenog, obožavanog i svemoćnog vladara u narodu.
Da li su grad preuzele maškare ?
Možda se Gradonačelnik uspješno maskirao u predsjednika Gradskog vijeća, a predsjednik Gradskog vijeća u Gradonačelnika i sada nam se iza maski onako šeretski smiju ?”, stoji u priopćenju vijećnika Davora Petračića.

Preuzeto sa KAportal.hr