Održana press konferencija Nezavisne liste Davora Petračića „Naš Karlovac“ 30.03.2017.

371

Održana je press konferencija za medije u ime Nezavisne liste Davora Petračića „Naš Karlovac“ u „Kući demokracije“ grada Karlovca, koja je upravo zamišljena kao mjesto sudjelovanja građana našega grada u stvaranju i izgradnji nove, drugačije gradske politike, politike u kojoj će se čuti njihov glas, zahtjevi i očekivanja.

Osobito nam je drago da su njezini prvi gosti bili prosvjetni radnici, profesori i roditelji učenika Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac koju ovih dana potresa skandal oko izbora ravnatelja i koji su stoga odlučili s javnošću podijeliti svoje strahove, spoznaje, stavove i uvjerenja oko ovoga izbora.

S ovim činom, naša kuća zapravo dobiva dobiva svoju pravu svrhu, a građani prostor za borbu protiv političke u institucijama gdje joj nije mjesto.

U ovom slučaju, jednom od rijetkih slučajeva zapravo, bunt građana, uz našu svesrdnu podršku, uspio je spriječiti zakulisne igre nepoštene politike na vlasti u namjeri da mijenja demokratski i po zakonu donešene odluke.

Politici nije mjesto u školama, ona ima jedini zadatak osigurati što bolje materijalne uvijete za njezin rad.

Ostalo je na kolektivu i roditeljima koji uvijek znaju tko je trenutno najsposobniji za preuzeti kormilo škole.

Prema tome, možemo slobodno poručiti „Politika van iz škole!“