Drage sugrađanke i sugrađani,

Došlo je vrijeme kada smo shvatili da do kvalitetnih, pozitivnih i značajnih  gospodarskih promjena u Karlovcu na žalost neće doći dok se i sami aktivno ne uključimo u područje politike zagađeno uglavnom negativnim iskustvima i percepcijom.

U stvari , mi nemamo više vremena vjerovati i čekati da nam se desi bolji i napredni grad Karlovac. Nemamo vremena, jer naša djeca sutra završavaju škole i fakultete, a stanje je takvo da jedino djeca čiji su roditelji članovi velike vladajuće familije imaju šanse i pravo dobiti posao u gradskim tvrtkama i lokalnoj samoupravi.

Ukratko, našim gradom se širi zaraza nepotizma a hobotnica koja grli samo istomisleće pridonosi sve većem zatvaranju Karlovca prema drugima i drugačijima i time čini naš grad sve slabijim i ranjivijim.

Svima nama  okupljenima u nezavisnu listu Davora Petračića pod nazivom Naš Karlovac izuzetno je stalo da ovaj naš jedini grad kojega izuzetno jako volimo napokon prosperira i stvori uvijete da svi mi u njemu ostanemo sa našom djecom i djecom njihove djece i u ugodnom i perspektivnom okruženju dočekamo starost.

Zato je krajnje vrijeme da prestanemo pasivno gledati na dešavanja u našem gradu i doprinesemo napretku svoga grada, svatko prema vlastitim mogućnostima.

Prvi zadatak je da vlast u gradu vratimo njihovim građanima te zajedno odlučujemo o svim bitnim pitanjima uvažavajući sva dobronamjerna razmišljanja i kritike.

Pred nama su lokalni izbori na kojima imamo stvarnu šansu učiniti nešto doista dobro za svoj grad. Izbori su jedino moćno oružje koje imamo u rukama kako bi stali na kraj nepotizmu, stranačkoj hobotnici i političkoj podobnosti zbog koje već više od dva desetljeća Karlovac stagnira, nestaje i urušava se.

Vrijeme je da svi zajedno učinimo ovaj grad mjestom u  kojem će se ostajati i u njega dolaziti. Vrijeme je da prestanemo pričati o revitalizaciji „Zvijezde“ i napokon ju učinimo živim i radosnim centrom kakav je nekada bio. Vrijeme je da se pobrinemo za ljude, kućne ljubimce, građevine, rijeke, iskoristimo vlastite i bogate resurse koji su ispod i svuda oko nas.

Vrijeme je da Karlovac postane grad u punom smislu te riječi; moderni, kulturni, turistički, ekološki, tehnološki napredan i zanimljivi grad 21. stoljeća u kojemu će za svakoga biti mjesta i u kojemu će se svatko osjećati dobrodošlo i ugodno.

Ne zaboravite da je Karlovac najviše prosperirao upravo onda kada je bio otvoren za sve ljude i ideje, za različitosti i kritičko mišljenje.

U svojim rukama imate moć da pozitivno promijenite budućnost Karlovca.

Zato 21. 5. 2017. uzmite stvar u svoje ruke, preuzmite odgovornost, izađite na izbore i promijenite zajedno sa nama način na koji ovaj grad funkcionira i živi.

Nezavisna lista Davora Petračića

Naš Karlovac