Nezavisna lista “Naš Karlovac” predstavila bogat i sadržajan idejni program razvitka grada i simboličan suvenir – “Sunce u Zvijezdi”

480

Prvog dana, dakle ne za tjedan, ili za mjesec, već prvog dana kada dođemo na vlast ukinut ćemo nadzorne odbore gradskih tvrtki i time gradu donijeti godišnju uštedu od 700 tisuća kuna. Prvog dana ukinut ćemo naplatu parkiranja nakon 16 sati i smanjiti cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih parkirnih karata, ali i smanjiti sve režije generirane od gradskih tvrtki za minimalno 5%. Prvog dana ukinut ćemo subvencije vrtića i uvesti subvencije za vrtićku djecu – udarna je najava Nezavisne liste Davora Petračića “Naš Karlovac”, koju su Petračić i suradnici, ujedno i službeno potvrdivši njegovu kandidaturu za gradonačelnika, predstavili danas u “Kući demokracije” u Smičiklasovoj ulici – kući, koju su sami uredili i još uvijek uređuju.

A, nešto su već i učinili, unatoč krajnje nepovoljnoj situaciji u gradskom vijeću u protekle četiri godine, u kojima se za ideje i prijedloge oporbe malo ili gotovo nimalo marilo.

– Gradu smo uštedjeli milijun kuna jer smo argumentima prisilili gradonačelnika da ne produži nepovoljnu koncesiju za parking nego je prebaci na gradsku tvrtku, a još 235.000 kuna ukazivanjem na premalu prvu procjenu za objekt bivših jaslica Ledo, naglašava Petračić.

U predizbornu kampanju lista “Naš Karlovac” kreće s jasnim i izvedivim programom, koji će prekinuti uspavanost grada koji može i zaslužuje imati pobjednički mentalitet. Uz ono što navode da će učiniti prvog dana, taksativno su navedena jasna obećanja, iza kojih, kazali su, čvrsto stoje za naredni period – 15 točaka za prvu godinu mandata i 18 točaka za četverogodišnji mandat.

– Nas zanima grad Karlovac. To je naš grad u kojem živimo i kojeg volimo i kojem želimo sve najbolje. Vremena za čekanje da netko napravi nešto umjesto nas više nema. I zato su i naša vrata i sada i nakon izbora otvorena svima koji vole ovaj grad i imaju dobre ideje. Ne zanima nas ništa osim Karlovca i njegove dobrobiti, svjetonazorska pitanja pitanja su za državnu politiku, na lokalnoj razini jedino je bitno raditi za grad, poručuju iz liste “Naš Karlovac”.

Jedno od osnovnih pitanja za koje, ističu, ne samo da imaju rješenja, već imaju takva rješenja koja će donijeti gradu i nova radna mjesta, jest obrana od poplave, kao i energetika u kojoj Karlovac ima izuzetne potencijale (HE Brodarci, geotermalna elektrana, tehnologija pretvaranja otpada u biodizel…).

– Na izbore idemo sami, ali naša politika uvijek će biti uključujuća, a ne isključujuća. Ako budemo na vlasti, oporba će imati širom otvorena vrata da ponudi još bolje ideje od naših, najavljuje Petračić.

Što se tiče imena na listi i na izborima za gradonačelnika, zasad je sigurno kako će kandidatkinja za jednu dogradonačelnicu biti Marija Bodrožić, dok će drugo ime biti jak ekonomski i financijski stručnjak.

Opsežan program ideja, planova i rješenja koja bi Karlovac trebala učiniti gradom koji će svima biti ugodan za život i iz kojeg nitko neće morati odlaziti, već će u njega ljudi i doseljavati, bit će predstavljen Karlovčanima i na nizu pressica i tribina, ali i izravnim kontaktom s ljudima koje more najveće brige, kao što su npr. oni najugroženiji s poplavama.

Na press konferenciji po prvi puta je predstavljen i novi simboličan karlovački suvenir, koji su osmilili sami članovi liste. Riječ je o “Suncu u Zvijezdi”, koje jasno simbolizira buđenje grada, ali i potrebu da se obnovi svih njegovih potencijala pa tako i iznimno vrijedne povijesne jezgre (za koju nezavisna lista ima niz ideja od otvaranja male tržnice s pekarnom, mesnicom i ribarnicom do zamjene instalacija, postavljanja granitne podloge i jednostavnijih uvjeta kod zamjenske gradnje) pristupi sa svih strana.

Izvor: KA PORTAL